Cranio Ultrarövid terápiás konzultáció

Biodinamikus Craniosacralis kezelés gyermekeknél

Hét éves. Minden héten találkozunk. Van, hogy a beszédében segítem, van, hogy az öngyógyító, önszabályozó rendszerét hozzuk egyensúlyba, harmóniába. Ma ő kérte, hogy craniozzunk. Fogom a fejét, homlok-tarkó fogásban. Magam sem tudom, hogy miért, de megemlítem neki, hogy ma Angéla és Angyalka napja van. (Tudom, hogy Ő is egy kis angyal.) 
Majd mesélni kezd: "Mielőtt megszületünk, angyalok vagyunk. Mindenki kiválasztja, hogy ki legyen az any
ukája, apukája. Majd az Isten megkérdezi, hogy készen állunk-e. Ha igen, akkor leszállunk a Földre, de közben a szárnyunkat visszaveszi az Isten. Ő vigyáz rá. Aztán sejt lesz belőlünk, majd megszületünk."
Döbbenten hallgatom, majd megkérdezem: "Anyával beszélgettetek erről?"
Ő: "Nem."
Én: "Akkor az iskolában volt szó róla?" (református iskolába jár)
Ő: "Neeem!"
Én: "Akkor honnan tudod mindezt?"                                                                     

Ő: "Hogy hogy honnan? Hát átéltem." 
 

                                                                                       


 

Egy autista gyermek, akit 2 évesen diagnosztizáltak, 6 hónapos korában készített MRI felvételén (jobb oldali kép) látható, hogy az agyi-gerincvelői folyadék nem tud megfelelően áramolni az agy területén. A másik fotó (bal oldali kép) egy ugyanannyi idős, egészséges baba felvétele. Jól látszódik a különbség. Amikor craniózunk, pont ezt a letapadást oldjuk fel, és többek között emiatt indulnak be a változások (az autisták életében is). Az időben készîtett MRI felvételek îgy tudnak segíteni a kezelés időben való elkezdésében. Forrás: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/03/170306092737.htm
(Right: MRI of a baby at 6 months who was diagnosed with autism at 2 years. The dark space between the brain folds and skull indicate increased amounts of cerebrospinal fluid. Left: MRI of a baby who was not diagnosed with autism at age 2. Note the decreased amount of CSF.)
Credit: Carolina Institute for Developmental Disabilities (UNC-Chapel Hill)